Portfolio

Home/Portfolio/

Taalreis

Vrijdag 5 april – zondag 15 april 2024 Spaans [...]

Paardrijden

Hier worden buitenritten aangeboden door prachtige landschap met uitzicht op de bergen. Je kunt een rit boeken voor jong en oud en voor elk niveau.

Bergwandelen en huttentochten

Het is geweldig om door de grillige mysterieuze Picos te lopen en klimmen. Op veel routes in de Picos is het flink stijgen en dalen dus kies je route goed uit als je beginner bent of met jonge kinderen loopt.

Wellness

Bij het beroemde Hotel Balneario de la Hermida kun je op allerlei manieren van het thermale water genieten. Bovendien zijn er vele andere behandelingen te boeken.

Quad rijden

Kijk even op www.picosxtreme.com als je wilt quad rijden door de bergen. Maar let op: hier moet je wel 16 jaar zijn én een auto-rijbewijs hebben.

Skiën

Los Picos de Europa is beschermd natuurgebied waar geen pistes mogen worden geprepareerd. Voor ski-pistes moet je daarom ruim anderhalf uur rijden.

Parapente

Nét buiten Potes op de route naar Fuente De vind je (een beetje verscholen) Club Rural, Centro de Vuelo Picos de Europa. Hier kun je parapenten, een tandemsprong met een instructeur die je precies zegt wat je moet doen.

Mountainbiken

De Picos zijn steile bergen waardoor er helaas geen beginners-routes zijn. Zelfs rond Potes hebben wij die iig nog niet gevonden. Vind jij ze wel? Laat het ons dan even weten.

Klimmen en klettersteigen

Klimroute waarbij je jezelf zekert langs een op de route aangelegde (meestal metalen) kabel. De kabel zit om de paar meter verankerd in de berg zodat je bij een val geen lang stuk naar beneden klettert.

Kanoën & Raften

In Panes kun je in 2-persoons kano’s de Cares-Deva rivier 12 km af peddelen. 200 jaar geleden was dit nog de belangrijkste vorm van transport in deze streek. De omgeving is schitterend, met kleine versnellingen/watervalletjes en vanaf het water bekijk je het natuurschoon weer vanuit een ander perpectief.

Canyoning & Caving

Zowel bij Canyoning als Caving (speleologie) werk je je via watervalletjes een weg door een rivier in een kloof, glijend, lopend, abseilend, springend en zwemmend. Bij caving is de rivier ondergronds, in grotten.

4WD tours

Als je met de 4WD de bergen in trekt kom je natuurlijk verder dan met een gewone auto en het is ook wat avontuurlijker. En de gids kan je van alles vertellen over wat je om je heen ziet. Je kunt kiezen voor pure 4x4 tours of een combi maken met een wandeling. 

Pesaguero Casa de la Naturaleza

Het is een 17e-eeuws herenhuis, onlangs gerestaureerd, dat jarenlang het stadhuis van de gemeente was en waarin je een permanente tentoonstelling vindt van de natuurlijke elementen die de regio Liébana kenmerken.

La Soldreria

Vlakbij de finca aan het eind van het weggetje waar Potes begint vind je onze favoriet. Hier is het goed toeven, zowel ‘s middags als ‘s avonds om Mediterraan, Europees, Spaans te eten en daarna voor drinks en gezelligheid tot een uur of 01:00.

Bar Los Camachos

Deze leuke, kleine Spaanse bar wordt gerund door Segundo Camacho en zijn vrouw Camino. Segundo verzorgt de wijngaard en maakt de wijn van La Finca Roja.

Casa Cayo

In het populairste kleine straatje van Potes ligt dit authentiek Spaanse restaurant van de gebroeders Cuyo. Informeel aan een sta-tafel, comfortabel aan tafel zittend of aan de bar.

Casa Cabo

Jasper en Siebe hebben alle hamburgers getest die we vonden in Potes (maar zijn nog niet bij En la Higuera geweest;). Hun favoriete restaurant voor hamburgers is Casa Cabo.

Asador Llorente

Slagerij met bijbehorend goed steak-restaurant voor de carnivoren onder ons. Lokale verse producten en erg goed bereid.

Taberna La Barrica

Leuk restaurant, geschikt voor vegetariërs, met veganistische en glutenvrije opties. En met een terras met uitzicht op de bergen.