Monasterio Santo Toribio de LiebanaMonasterio Santo Toribio

Op een heuvel, 3 km buiten Potes, in de richting van Fuente Dé, staat een kerk met een klooster: Monasterio Santo Toribio. Dit is het oudste klooster van Spanje. Daarin wordt het relikwie bewaard een fragment van het heilige kruis waarop Christus werd gekruisigd en dat bekend staat als het “ lignum crucis”.
Het fragment is in de 5de eeuw meegenomen uit het heilige land door Santo Toribio en is sinds die tijd in het klooster opgeslagen.
Het trekt jaarlijks vele duizenden pelgrims en bedevaartgangers.

Digitale Gids

Bij je reservering van de finca ontvang je automatisch toegang tot de digitale gids van de finca. Daarin vind je niet alleen alle info over je accommodatie maar ook over bezienswaardigheden en activiteiten in het dorp en de regio. Zo kun je op tijd je reis voorbereiden, activiteiten plannen en eventueel gidsen reserveren of topo’s bestuderen. In deze app staan ook tips over de inhoud van je rugzak, welke schoenen geschikt zijn en bijv. exercises ter voorbereiding van je trip.  

Ben je geen gast van de finca en heb je dus geen toegang tot de digitale gids? Veel van de outdoor activiteiten kun je ook boeken via onze tourdesk.

Verblijf in La Finca Roja

Wil je als basis op de finca verblijven? La Finca Roja bestaat uit drie accommodaties. Kijk hier voor meer info.