Adres:
La Finca Roja
Huerta Vitor s/n
Cra. Albanes
39570 Potes, Cantabria
Spanje
(navigatie instellen op La Soldreria (het restaurant op de hoek): Calle el Sol 13, Potes, Cantabria, Spanje)

Met de auto:

Het voordeel van de eigen auto is dat je je vakantie in Potes kunt combineren met bijv. een leuke kustplaats.
Vanuit Nederland is het ongeveer 16 uur rijden naar Potes, dus neem de tijd. Wat ik zelf doe is de eerste dag vroeg vertrekken en rijden tot Bordeaux waar ik overnacht. Dan heb ik het grootste deel gehad en weet ik zeker dat ik de tweede dag met licht aankom bij de finca. Wel fijn, zeker als je voor het eerst komt. Het laatste deel van je reis duurt langer omdat je door de bergen rijdt. Het laatste uur rijdt je dwars door de kloof en dat zou ik niet in het donker doen. De laatste 500 meter naar de finca rijd je over een smal weggetje waarbij het ook fijn is als je goed licht hebt, zeker de eerste keer.

Fimpje

Bij de grote parkeerplaats van Potes (aan beide kanten van de weg) ga een klein straatje links in (als je het busstation aan je rechterhand hebt), dan weer links en na restaurant La Soldreria rechtsaf. Die straat rijd je uit tot je tegen de finca aanrijdt. Bel even als je iets hiervan niet herkent.
Aan je navigatie heb je niets tijdens het laatste stukje. Daarom hebben we voor de laatste 7 minuten (vanaf de rotonde bij Ojedo) een filmpje gemaakt die je naar de finca begeleidt:

Vliegen:

Santander is ietsje dichterbij maar op dit moment wordt daar niet rechtstreeks op gevlogen vanuit Nederland. Wel op Bilbao, en dat is natuurlijk een geweldige stad dus ook leuk om een paar dagen te verblijven. Vanaf Bilbao is het tweeëneenhalf uur rijden naar Potes.

Autohuur:

In Bilbao kun je makkelijk een auto huren vanaf een adres bij het vliegveld of vanuit het centrum. Genoeg aanbieders. De prijzen hangen erg af van het seizoen en of je er een verzekering bij neemt.

Electrisch rijden en laden:

Het netwerk van snelladers in Europa groeit natuurlijk met de dag. Misschien dat ik het binnenkort ook aandurf om met mijn electrische auto naar de finca te rijden, maar ik heb een beperkte radius van 250km (in de praktijk) dus best spannend.
De volgende info heb ik gekregen van onze gasten in zomer 2022:
Met een EV met een radius van 450 km is het goed te doen om van Nederland naar de finca in Noord Spanje te rijden. Vooral als je het netwerk van Tesla superchargers gebruikt. Dat geldt in Nederland, Frankrijk en Spanje nu ook voor niet-Tesla rijders: https://www.tesla.com/nl_NL/support/non-tesla-supercharging
Het zijn in Noord Spanje minder laadpunten dan bijv. in Frankrijk, maar wel genoeg en het aantal groeit. Recentelijk is er ook een supercharger bijgekomen in Bilbao, heel fijn. Als je van andere laadpunten gebruikt maakt (dus niet het Tesla supercharger netwerk) schijnt het handig te zijn om een speciale laadpas erbij aan te schaffen voor Spanje. (weet jij welke dat is? let me know, dan kan ik het hier delen).

Je bent van harte welkom om je EV op de finca op te laden, zolang je mij maar laat weten hoeveel kwh je verbruikt hebt zodat ik deze kosten kan inhouden op je borg. Om gebruik te maken van een gewoon stopcontact in je appartement heb je een granny-verloopstuk nodig. En een verlengsnoer die je in het zwembadhok vindt. Verlaag de laadsnelheid van je auto tot maximaal 10 Ampère per uur om te voorkomen dat de stoppen doorslaan. Het zal een dag of langer duren om volledig opgeladen te zijn, maar waarschijnlijk heb je je auto ook niet elke dag nodig tijdens je verblijf op de finca.

For privacy reasons Facebook needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer