Activiteiten in en rond Potes

Rondom La Finca Roja is van alles te doen, vooral als je van de bergen houdt:

Outdoor Activiteiten

Ga voor een prachtig uitzicht over de Picos omhoog met de gondel Fuente De.

Verder kun je vlakbij de finca klimmen, klettersteigen, tokkelen, bergwandelen, huttentochten maken, speleologie, canyoning, (E-)mountainbiken, paardrijden, kajakken, raften, en als er sneeuw ligt toerskiën of sneeuwschoenwandelen. Voor skiën op pistes moet je iets verder rijden. Over al deze activiteiten en meer vind je info in de digitale gids van de finca waartoe je automatisch toegang krijgt bij je reservering. Die kun je downloaden op je telefoon zodat je alle info over je appartement bij de hand hebt. Informatie over het dorp met alle bezienswaardigheden en leuke restaurantjes, maar ook allerlei wandelroutes, klimspots en andere bergactiviteiten. Gidsen regelen, alles kan via de app. Veel van de activiteiten kun je echter nu al boeken via deze link, ook als je niet bij de finca verblijft: https://lafincaroja.tourdesk.es/Tour

Andere Activiteiten

Als je terug komt op de finca kun je genieten van het zwembadje, de trampoline en luieren op je ligbed of in je hangmat.

Maar er is meer dan de bergen. In 10 minuten wandel je over het rechte pad van de finca naar het oude centrum van Potes, een charmant dorpje uit de 9e eeuw met prachtige oude vestingen en kerken uit de tijd van de Romeinen en middeleeuwse huisjes. Binnen de stadsmuren kriskras door elkaar en heel dicht op elkaar. Je kunt er een stadswandeling maken, gebouwen bekijken of de wandeling langs de rivier volgen die dwars door Potes loopt. En tussendoor kun je natuurlijk genieten van de winkeltjes en alle leuke restaurantjes, barretjes en terrassen. Bij warm weer is het ook altijd lekker om in de rivier in het dorp af te koelen, bij het watervalletje.

Toeristen info

In het centrum van Potes vind je naast de kerk het toerisme-kantoor. Daar kun je wel wat informatie krijgen. En op de weg naar Potes ben je waarschijnlijk langs het grote moderne bezoekerscentrum van de Picos gekomen in Tama, direct langs de weg, naast het sportveld. Daar is een vaste tentoonstelling over het natuurgebied Picos de Europa.

 Centro de Visitantes del Parque Nacional de Picos de Europa

Avd. Luís Cuevas, 2-A (Carretera Gral.) Finca SOTAMA E-39584 Tama, Cillórigo de Liébana

De verschillende tentoonstellingshallen vormen een reis door de kenmerken van het landschap van het Nationaal Park, zijn geomorfologie, fauna en vegetatie, zijn rivierennetwerken en de relatie tussen mens en natuur.

Openingstijden:

Het hele jaar open van 9.00 tot 18.00 uur, behalve op 1 en 6 januari en 24, 25 en 31 december.

In alle gevallen is het laatste uur van toegang tot het centrum een ​​half uur voor sluitingstijd.

Telefoon kantoor Tama: +34 942 730555 

Taalreis

Spaans leren in Spanje: Vrijdag 5 april – zondag [...]