Rebeco Picos_de_Europa.

De Picos de Europa is een beschermd natuurreservaat en een magisch berggebied. Je kunt hier nog uren lopen zonder iemand tegen te komen, door de ruige rotsen en de mysterieuze mist.

FLORA
Bekend zijn de Picos ook om de fraaie bergmeren, de Lagos de Covadonga.

Tot ca 500 m hoogte zijn de Picos begroeid met iep, eik, kastanje, es en berk. Tot 1.000 – 1.200 m komen weidegronden (vegas) voor. Vanaf 1.500 m wandel je tussen de vaak grillige rotsen.

FAUNA
De alpenkraai, de buizerd en de vale gier komen er vrij algemeen voor. Ook lammergieren kun je hier goed spotten. Hoewel de bruine beer nog steeds een bedreigde diersoort is, is de populatie in Spanje toegenomen in de afgelopen jaren. De kans dat je een beer tegenkomt op je wandelingen is nog steeds klein. In de afgelegen gebieden van de Picos leven wel aardig wat wolven, onder protest van veel boeren. Er zijn vele beschermde dieren, onder andere de lammergier en het auerhoen. Er leven veel roofdieren en roofdiertjes: marter, fret, vos, wilde kat, hermelijn, wolf, herten en everzwijnen. Ook adelaars, arenden, valken, haviken, gieren en uilen komen in het gebied voor. Het kenmerkendste dier van de Picos de Europa is de Pyrenese gems (Spaans: rebeco), een atletisch dier van ongeveer 75 centimeter hoog en 1 meter lang. Hij heeft twee puntige hoorns en een bruine vacht met over de rug een donkere streep.

Op je wandelingen door de Picos zul je ook half-wilde paarden en geiten tegenkomen, zonder in de verste verte een herder te zien.

Als je wilt zien hoe de dieren in de Picos leven in hun natuurlijke omgeving, kun je het best op pad gaan door het natuurgebied met Enrique en Hugo. Vraag info aan via :

https://www.elportaldepicos.com/#tierra

Afbeelding Wikipedia: Pyrenese gems (Spaans: rebeco)

ACTIVITEITEN

Over al deze activiteiten en meer vind je info in de digitale gids van de finca waartoe je automatisch toegang krijgt bij je reservering. Die kun je op het beginscherm van je telefoon zetten zodat je alle info over je appartement bij de hand hebt, informatie over het dorp met alle bezienswaardigheden en leuke restaurantjes, maar ook allerlei wandelroutes en outdoor activiteiten in de natuur. Gidsen regelen, alles kan via de gids. Veel van de activiteiten kun je echter nu al boeken via deze link, ook als je niet bij de finca verblijft: https://lafincaroja.tourdesk.es/Tour