Fruitbomen en de Wijngaard

In de tuin staan allerlei fruitbomen en de wijngaard is direct achter het vakantiehuis. Kersen, appels, nectarines etc. Kijk maar eens welke fruitsoort rijp is op het moment dat je bent. Eet ervan zoveel je wilt of maak lekkere jam, membrillo, appelmoes. Alleen liever niet de druiven eten, die bewaren we graag voor de wijn;)

De wijngaard

Achter de finca vind je twee wijngaarden van meer dan 100 jaar oud. Met de trap kom je bij de tweede hogergelegen wijngaard. Het zijn Mencia (wit) en Jerez (blauw) druiven.

Segundo Camacho verzorgt de wijngaard en maakt de wijn van La Finca Roja (en dat doet hij ook voor een aantal anderen in het dorp, een deel van de oogst voor hem en een deel voor ons). Zij schenken in het café o.a. deze zelfgemaakte wijnen en orujo (beroemd van deze streek), ecologisch en ambachtelijk gemaakt. De Camachos hebben al veel prijzen gewonnen met hun Orujo, vraag maar eens naar de Orujo die vernoemd is naar de oom van Segundo: Mariano Camacho.

Het leuke, kleine, authentieke cafe-restaurant van Segundo en zijn vrouw Camino heet Los Camachos. Je vindt het aan de Calle Llano Barrio de San Cayetano (in het mooie oude centrum van Potes, iedereen kent het). Je kunt hier naast wijn en orujo, een dagmenu krijgen én autentieke specialiteiten van de regio (alleen middags!). Probeer eens dit regionale gerecht: Cocido Lebaniego.

Fruitbomen en de Wijngaard; buiten op de finca; in de tuin van la finca roja, Potes