aldine jasper siebeHoe het allemaal begon..

We krijgen vaak de vraag hoe we hiertoe kwamen?

Bergsportkamp

Nou, dat begon in 2014. De jongens waren toen 8 (bijna 9) en we gingen voor het eerst op bergsportkamp met de NKBV. Ik houd van Spanje (heb in Madrid gestudeerd) dus gingen we naar het kamp in de Picos de Europa. Huttentochten, speleogie, canyoning, parapente.. Sindsdien zijn we iedere zomervakantie op bergsportkamp gegaan en steeds naar een andere locatie, maar de Picos blijft voor mij het mooiste berggebied met haar magische mist en ruige rotsen. Het mooist vind ik het plaatje als je in de zon boven het witte wolkendek loopt waar je de bergtoppen doorheen ziet steken.

5 jaar later

Vandaar dat ik uiteindelijk in 2019 met mijn goede vriendin Beatriz (uit Bilbao, ook zo’n heerlijke stad) een week naar Potes ging, om het dorp nog eens te testen en me te oriënteren op een vakantiehuisje. Het liep misschien iets uit de hand, het resultaat is La Finca Roja. Geen moment heb ik spijt gehad van dit project.  Ondanks de cultuurverschillen en alle waarschuwende ‘ ik vertrek’ verhalen heb ik genoten van de samenwerking met de lokale bevolking. We werden heel gastvrij opgenomen in de Spaanse gemeenschap van Potes en zijn hier happy.

Geschiedenis van de finca

De finca werd in 1970 gebouwd door Luis en Pilar. Het was een plek om op zomerse dagen van te genieten, om uit te rusten als ze even de tijd hadden. Het was nog niet bewoonbaar, met een golfplaten dak en zonder elektriciteit. Maar het begin was er!

In 1998 werd het gekocht door Clara Petisco. Zij heeft jaren hard gewerkt om er een echte woning van te maken met een degelijk dak en elektriciteit en het zwembad. Zij hield van deze plek zoals wij er ook van houden. In de bergen, maar op loopafstand van het middeleeuwse, levendige dorpscentrum met haar fijne mensen. Clara zie ik nog regelmatig en zij is altijd betrokken gebleven bij de finca.

In 2019 hadden wij het geluk het van haar over te mogen nemen. De woning (boven-appartement) hebben we gemoderniseerd, van de bodega (beneden-appartement) is een tweede woning gemaakt en van het bijgebouw een chalet met alle voorzieningen. Met hulp van de beste werkmannen uit Potes is de verbouwing in de eerste helft van 2020 gerealiseerd, onder leiding van Tete, ondanks alle obstakels in de corona-tijd. Daarna hebben we met vrienden de inrichting gedaan, een mooi avontuur waar we met plezier aan terugdenken.

Fijn om deze gelukkige plek te kunnen delen met jullie!

Aldine, Jasper, Siebe.