La Ruta del Cares

In de top 3 highlights van de Picos de Europa: La Ruta del Cares

Wat ook heel populair is, en weer wat anders dan bergen op en af, is de schitterende wandeling door de kloof van de rivier El Cares: La Ruta del Cares. Vertrekpunt is Poncebos, ongeveer een uur rijden vanaf de finca. Zorg dat je er vroeg bent. Er is weinig parkeergelegenheid en het wordt erg druk vanaf een uur of 10:00 uur.

Het is smal maar vlak terrein dus ook met kinderen goed te doen. Er is vlakbij het eind (of begin) Caín een punt waar je naar beneden kunt voor een picknick met een verfrissende duik in het kristalheldere turkooise water.

Digitale Gids

Bij je reservering van de finca ontvang je automatisch toegang tot de digitale gids van de finca. Daarin vind je niet alleen alle info over je accommodatie maar ook over bezienswaardigheden en activiteiten in het dorp en de regio. Zo kun je op tijd je reis voorbereiden, nog veel meer info om je activiteiten te plannen en eventueel gidsen reserveren of topo’s bestuderen. In deze app staan ook tips over de inhoud van je rugzak, welke schoenen geschikt zijn en bijv. exercises ter voorbereiding van je trip.  

Ben je geen gast van de finca en heb je dus geen toegang tot de digitale gids? Veel van de outdoor activiteiten kun je ook boeken via onze tourdesk.

Verblijf in La Finca Roja

Wil je als basis op de finca verblijven? La Finca Roja bestaat uit drie accommodaties. Kijk hier voor meer info.