Kabelbaan Fuente De

Teleferico Fuente De

Teleferico Fuente De is de bekendste toeristische attractie van De Picos. Het is een afgesloten gondel die je in een paar minuten 800 meter hoger laat uitstappen. Je bevindt je dan op 1823 meter hoogte met een schitterend uitzicht over de bergen van de Picos de Europa. Je kunt natuurlijk even van al dit moois genieten en het dan daarbij laten wat ook veel mensen doen, maar het is ook een startpunt voor mooie bergwandelingen op hoogte, huttentochten, sneeuwschoenwandelingen in de winter etc.

Vlakbij de finca

In ongeveer 20 minuten rijd je er met de auto heen vanuit de finca. Het wordt aangegeven op de bordjes in Potes, één lange weg vanuit Potes in de richting van Calameño. Vergeet onderweg niet te stoppen bij de kaasmakerij Quesos Rio Deva. Je kunt bij Bisi haar lekkere ambachtelijke kaasjes kopen (schapenkaas of combi van koe, geit, schaap = 3leches)!

Bereid je bezoek aan Teleferico Fuente De voor

Check wel altijd even de website voor je gaat en koop je kaartje vooraf online (kies rechts bovenin de google optie Nederlands als je geen Spaans spreekt). Bij harde wind e.d. wordt de gondel gesloten. Soms is de gondel een paar dagen gesloten voor onderhoud en een paar dagen per jaar is hij sowieso dicht: 24/25 dec, 1 en 6 jan. En 13 jan. t/m 6 feb. Per retourtje kost de kabelbaan €17 p.p. Je kunt ook terug naar beneden lopen via een mooie route van een uur of vier. Ben je van plan om vaak van de gondel gebruik te maken, dan kan een abonnement goedkoper zijn.

In het hoogseizoen kan het erg druk zijn bij de gondel (zeker in corona-tijd). Zorg dus dat je zo vroeg mogelijk komt en je tickets (tijdslot) vooraf online bestelt.

Je kunt op eigen gelegenheid je bergsport-activiteiten ondernemen als je eenmaal boven bent (of via andere routes zelf naar boven lopen natuurlijk, maar dit scheelt je 800 meter stijgen dus een uur of 3 voor de meesten van ons). Heb je informatie, spullen of een gids nodig? Regel het allemaal via de app van de finca.

Wil je een eenvoudige wandeling maken bovenaan de gondel? Volg dan de bordjes voor ongeveer een 1,5 uur naar hotel Áliva voor de lunch en loop dan weer terug (wel een stukje terug omhoog) of neem de route naar de parkeerplaats beneden (ongeveer 4,5 uur).

De kabelbaan is open van 10:00 tot 18:00 uur (15 min voor sluiting gaat de laatste rit omhoog). Rond Pasen en in de zomer wat langer (hoogseizoen al vanaf 8:00 uur open).

Digitale gids

Bij je reservering van de finca ontvang je toegang tot de digitale gids van de finca. Daarin vind je niet alleen alle info over je accommodatie maar ook over bezienswaardigheden en activiteiten in het dorp en de regio. Zo kun je op tijd je reis voorbereiden, activiteiten plannen en eventueel gidsen reserveren of topo’s bestuderen. In deze app staan ook tips over de inhoud van je rugzak, welke schoenen geschikt zijn en bijv. exercises ter voorbereiding van je trip.

Wil je als basis op de finca verblijven? La Finca Roja bestaat uit drie accommodaties. Kijk hier voor meer info.