Canyoning en Caving

De omgeving is erg geschikt voor canyoning en caving.

Zowel bij Canyoning als Caving (speleologie) werk je je via watervalletjes een weg door een rivier in een kloof, glijend, lopend, abseilend, springend en zwemmend. Bij caving is de rivier ondergronds, in grotten.

Canyoning

Onze allereerste canyoning-ervaring was deze: Barranco del Navedo

De jongens waren toen bijna 9 jaar oud. Sindsdien zijn we fan. Het is een leuke mooie route door de kloof van La Hermida, met veel natuurlijke glijbaantjes, sprongen van onder de 3 meter (beetje afhankelijk van hoe hoog het water staat) en aan het einde is een optionele sprong van 7-8 meter voor de liefhebbers. Dat maakt het leuk voor verschillende leeftijden/niveaus. Bovendien kun je kiezen uit 2 routes. Je loopt in ongeveer 20 min naar het startpunt. Over de afdaling zelf doe je ongeveer 2 uur. Kosten: ongeveer €40 p.p.

Daarvoor krijg je een gids en de benodigde spullen.

Caving (speleologie)

Houd je van canyoning en wil je eens iets anders? Als je geen last hebt van claustrofobie is dit heel leuk!
Canyoning, maar dan ondergronds door de rivier in de grotten.

Speleogie zonder nat te worden:

Gaat het je meer om het ontdekken van de grotten zelf? En hoef je niet zo nodig door het water? Dat kan ook!

Digitale Gids

Bij je reservering van de finca ontvang je automatisch toegang tot de digitale gids van de finca. Daarin vind je niet alleen alle info over je accommodatie maar ook over bezienswaardigheden en activiteiten in het dorp en de regio. Zo kun je op tijd je reis voorbereiden, activiteiten plannen en eventueel gidsen reserveren of topo’s bestuderen. In deze app staan ook tips over de inhoud van je rugzak, welke schoenen geschikt zijn en bijv. exercises ter voorbereiding van je trip.  

Ben je geen gast van de finca en heb je dus geen toegang tot de digitale gids? Veel van de outdoor activiteiten kun je ook boeken via onze tourdesk.

Verblijf in La Finca Roja

Wil je als basis op de finca verblijven? La Finca Roja bestaat uit drie accommodaties. Kijk hier voor meer info.

canyoning en caving