Klettersteigen oftewel Via Ferrata: Klimroute waarbij je jezelf zekert langs een op de route aangelegde (meestal metalen) kabel. De kabel zit om de paar meter verankerd in de berg zodat je bij een val geen lang stuk naar beneden klettert.

Dit kun je op twee plekken doen:

Bij Camaleño (met het mooiste uitzicht op de Picos) of bij La Hermida (met de mooie hangbruggen), beide op ongeveer 15 minuten rijden vanaf de finca.

 

Afhankelijk van je ervaring kun je hier zelfstandig de routes volgen en eventueel spullen huren. Je kunt ook kiezen voor begeleiding door een gids.

Verschillende niveaus, voor beginners en gevorderden (K2, K4, K5).

Kosten: voor ongeveer €38 p.p. (afhankelijk van de grootte van je groep) boek je een gids, verzekering en spullen.

Als je zelfstandig gaat klettersteigen en eigen spullen hebt is het gratis. En een klettersteig-setje huren kost €15.

Kijk voor alle info in de app van de finca.

Klettersteigen picos de europa
La Hermida potes

Klimmen:

De Picos de Europa staan bekend als een van de plekken met de beste rotsen om te klimmen. In haar wanden liggen fantastische klimroutes verscholen. Nog niet door iedereen ontdekt en daardoor kun je hier nog genieten van een klim in alle rust. Er zijn talloze opties voor sportklimmen en traditioneel klimmen, met of zonder gids.

Er zijn verschillende zones waar je kunt klimmen, een aantal zijn dichtbij de finca maar voor een aantal midden de Picos heb je meer dan een dag nodig: je krijgt er dan een huttentochtje bij, ook geweldig!

Rond Urriellu (Naranjo de Bulnes)bijv.: hiervoor moet je 2 dagen rekenen (een dag om er te komen en een dag om te klimmen en terug te lopen, met een overnachting in refugio de la Vega de Urriello)

Rond Vegarredonda (Peña Santa, Cebolledas, Argaos, Poyones…etc) hetzelfde verhaal met de volgende hut: refugio.

Bij La Hermida (20 min vanaf de finca, richting Santander) kun je bijv , behalve klettersteigen, ook klimmen. Je klimt hier in een grote kloof. Het voordeel is dat je het voor een paar uur kunt doen, er geen dagen voor nodig hebt, want je rijdt er zo naar toe. Het nadeel is dat het, doordat het niet zo hoog ligt, middenin de zomer erg warm is. De beste tijd om te klimmen in dit gebied is de lente of de herfst.

In de app van de finca vind je veel info over de  verschillende klimplekken en klimroutes.

Bij je reservering van de finca ontvang je toegang tot de HelloHere app van de finca. Daarin vind je niet alleen alle info over je accommodatie maar ook over bezienswaardigheden en activiteiten in het dorp en de regio. Zo kun je op tijd je reis voorbereiden, activiteiten plannen, materiaal huren en eventueel gidsen reserveren of topo’s bestuderen. In deze app staan ook tips over de inhoud van je rugzak, welke schoenen geschikt zijn en bijv. exercises ter voorbereiding van je trip.

klimmen Picos de Europa