spaans leren taalreis spanje picos de europa
bergsportweken en klimvakanties - Picos de Europa
bergsportweken en klimvakanties - Picos de Europa

Bergsportvakanties en Klimweken in de Picos de Europa

Elk jaar worden er algemene bergsportvakanties en specifiekere klimweken georganiseerd, met als basis verblijf in La Finca Roja, aan de rand van Potes. Met focus op klimmen (sept) of huttentocht (sept) of juist een combi van bergwandelen met andere outdoor activiteiten (juni). Zelf ga ik (Aldine) ook graag mee omdat ik het heerlijk vind om te bergsporten en dit mooie berggebied graag met jullie deel. Hoewel ik de taal spreek, de mensen ken en dus van alles met liefde kan regelen, ben ik geen reisleider en geen pro qua bergsporten dus waar nodig huren we professionele gidsen in. Ik breng de groep bij elkaar, ik lever de accommodatie en verder maken we er met z’n allen wat leuks van!

Bergsportvakantie voor beginnende bergsporters

maandag 23 juni – woensdag 2 juli 2025

Min 6 – max 14 (volwassen) personen

Verblijf in de finca

Deze groepsvakantie is met name bedoeld voor fitte maar beginnende bergsporters. De nadruk zal liggen op bergwandelen. In deze vakantie van 10 dagen doen we in ieder geval een huttentocht in de Picos van 2 dagen en de dagtocht Ruta del Cares. Verder kun je alle outdoor activiteiten doen wat je wilt: wandelingen, klettersteigen (via ferrata), canyoning, parapenten, paardrijden of kanoën. Of een massage nemen en lekker relaxen bij de finca of in het dorp. Zelf ga ik ook graag mee omdat ik het heerlijk vind om te bergsporten en dit mooie berggebied graag met jullie deel. Hoewel ik de taal spreek, de mensen ken en dus van alles met liefde kan regelen, ben ik geen reisleider, geen pro qua bergsporten en dus ook geen gids. Ik breng de groep bij elkaar en verder maken we er met z’n allen wat leuks van!

Weersverwachting: zomers.

Wat heb je nodig?:

  • Een goede conditie
  • NKBV reisverzekering
  • Goed basismateriaal (goede rugzak, wandelschoenen etc)
De bedragen hieronder, voor je slaapplek tijdens bergsportweken en klimvakanties, zijn bedoeld om de finca te blokken voor onze groep en het verlies aan verhuur-inkomsten wat te dempen.

€400 per persoon,  1-persoonsbed in gedeelde kamer

€650 per 2 personen, 2 persoonsbed in gedeelde kamer

€500 per persoon in 2 persoonsbed voor jezelf in gedeelde kamer

€700 per persoon in 2 persoonsbed voor jezelf in privé kamer

€850 per 2 personen, 2 persoonsbed in privé kamer

+ je eigen kosten voor bijv. eten/drinken, reis, materiaal, overnachting in hut, en eventuele gidsen voor als je bijv. wilt paardrijden, klimmen, parapenten etc. (reken gemiddeld €700 p.p. extra per persoon voor deze uitgaven)

Aanmelden voor: 1 feb 2025 (o.b.v. wie ’t eerst komt ’t eerst maalt).

Op 16 maart is de kennismakingslunch in Zeist om elkaar vast een keer te ontmoeten.

Interesse? Stuur even een mailtje naar info@lafincaroja.nl met je naam en mobiele nummer, dan voeg ik je vast toe aan de appgroep voor geïnteresseerden. Of bel me als je vragen hebt (06-52642159)

Benieuwd naar je accommodatie? hier krijg je een idee van de appartementen en het terrein van de finca.

Klimvakantie

zaterdag 7 sept. – zaterdag 14 sept. 2024

Min 6 – max 12 (volwassen) personen

Verblijf in de finca

Deze klimweek zit helaas vol.

Klimweek

zaterdag 14 sept. – zaterdag 21 sept. 2025

Min 6 – max 14 (volwassen) personen

Verblijf in de finca

Elk jaar worden er algemene bergsportweken en specifiekere klimvakanties georganiseerd.

In deze September-week gaan we vooral klimmen, maar je kunt natuurlijk altijd een dagje iets anders gaan doen: wandelingen, klettersteigen (via ferrata), parapenten, paardrijden, kanoën. Het multi pitch avontuur in de Picos (2 dagen, met gidsen tenzij je heel ervaren bent in trad klimmen) is het absolute hoogtepunt van de week. De rest van de week klimmen we op verschillende plekken, gewoon onder elkaar, niet ver van de finca. Zelf ga ook graag mee omdat ik het heerlijk vind om te bergsporten en dit mooie berggebied graag met jullie deel. De taal spreek ik en ik ken de mensen dus kan van alles regelen, maar ik ben zeker geen reisleider, geen pro in de bergen en dus ook geen gids. Ik breng de groep bij elkaar en verder maken we er met z’n allen wat leuks van!

Weersverwachting: zomers.

Wat heb je nodig?

  • niveauverschillen in de groep zijn geen probleem (we kunnen elkaar helpen, een gids regelen of opsplitsen). Ook bij het multipoitch avontuur zijn verschillende niveaus mogelijk. Een klimbrevet en een goede conditie zijn wel een must.
  • NKBV reisverzekering
  • Goed basismateriaal (goede rugzak, wandelschoenen etc)
  • minimaal je eigen klimschoentjes en gordel, carabine en zeker apparaat
De bedragen hieronder, voor je slaapplek tijdens bergsportweken en klimvakanties, zijn bedoeld om de finca te blokken voor onze groep en het verlies aan verhuur-inkomsten te dempen.

€350 per persoon,  1-persoonsbed in gedeelde kamer

€550 per 2 personen, 2 persoonsbed in gedeelde kamer

€400 per persoon in 2 persoonsbed voor jezelf in gedeelde kamer

€600 per persoon in 2 persoonsbed voor jezelf in privé kamer

€700 per 2 personen, 2 persoonsbed in privé kamer

+ €250 a €350 voor multi pitch avontuur in de Picos met gidsen (2 dagen)

+ je eigen kosten voor bijv. eten/drinken, reis, materiaal en eventuele gidsen voor als je bijv. wilt paardrijden, parapenten etc.

Aanmelden voor: 1 maart 2025 (vol=vol)

Op 30 april ’25 is de kennismakingslunch in Zeist om elkaar vast een keer te ontmoeten.

Interesse? Stuur even een mailtje naar info@lafincaroja.nl met je naam en mobiele nummer, dan bel ik je. Of bel mij (06-52642159)

Benieuwd naar je accommodatie? hier krijg je een idee van de appartementen en het terrein van de finca.

klimvakantie - Picos de Europa - La Finca Roja
klimweek - klimvakantie - Picos de Europa