Kanoën

In Panes kun je in 2-persoons kano’s de Cares-Deva rivier 12 km af peddelen. 200 jaar geleden was dit nog de belangrijkste vorm van transport in deze streek. De omgeving is schitterend, met kleine versnellingen/watervalletjes en vanaf het water bekijk je het natuurschoon weer vanuit een ander perpectief.

Je hebt geen ervaring nodig, je volgt gewoon de instructies van de gids op.

In het voorseizoen krijg je aan wetsuit en altijd een reddingsvest, lunch, water. Per 10-12 personen is er een gids, maar je kunt ook zelfstandig gaan. Neem zelf badkleding mee, lichte stoffen gympjes en een handdoek.

Meer info via de app van de finca.

Kanoën Potes

Raften

Ook in Panes, ongeveer 40 minuten rijden vanaf de finca. Soms staat in de zomer het water te laag voor deze activiteit en wordt het dus niet aangeboden, dit hangt van het jaar af. De beste tijd is feb-juni, maar het hangt erg van het jaar af. Soms kan het ook nog in juli.

Met minimaal 4 personen kun je gaan raften, met een gids. Neem zelf badkleding en gympen mee, de rest krijg je daar.

Bij je reservering van de finca ontvang je toegang tot de HelloHere app van de finca. Daarin vind je niet alleen alle info over je accommodatie maar ook over bezienswaardigheden en activiteiten in het dorp en de regio. Zo kun je op tijd je reis voorbereiden, activiteiten plannen, materiaal huren en eventueel gidsen reserveren of topo’s bestuderen. In deze app staan ook tips over de inhoud van je rugzak, welke schoenen geschikt zijn en bijv. exercises ter voorbereiding van je trip.

Raften picos de europa